28. tammikuuta 2015

Toukkapussi

Pikku-K antaa odotuttaa itseään, joten aikaa on jäänyt myös kiitettävästi neulomiselle. Eräästä neulontaystävästäni  tuli hiljattain kahden pienen pojan mummo. Onnea! Hän oli neulonut pikku toukille söpön raidallisen toukkapussin. Hyvin kuulemma pienet herrat viihtyneet vaippasiltaan villakapalossa, joten päätinpäs itsekin sellaisen meidän talvivauvalle tehdä.

Ohjeita ja vinkkejä sain neulontaystävältäni sekä netistä. Mitään ohjetta en tainnut malttaa orjallisesti noudattaa, mutta hyvät ja selkeät ohjeet löytyy Simpsukka-blogista ja täältä. Pinterestistä olin jo aikaisemmin bongannut Red Heardin ilmaisen ohjeen pupupipoon ja pussukkaan. Ajattelin  yhdistää pupuajatuksen tuohon toukkapussiin lisäämällä pussiin töpöhännän ja korvat.

En saanut korvia istumaan toukkapussin huppuun haluamallani tavalla vaikka kokeilin tehdä korvat useammassa eri koossa. Hetken tuskailin, kun kapalon värivalinta ilman suunniteltuja yksityiskohtia oli tylsääkin tylsempi. Hiukan tuskaa helpotti kun keksin ommella töpöhännäksi tehdyn tupsun huppuun ja lisäsin etumukseen puunapit.



Tein toukkapussin 7-veljestä langasta, koska sitä löytyi jo valmiiksi kaapista. Valmis pussukka tuntui aluksi aika karkealta ajatellen, että sinne pitäisi sujauttaa vauva vaippasiltaan. Liottelin pussia huuhteluainavedessä ja pesin pesukoneessa, jonka jälkeen se on ihanan pehmoinen. Erehdyin laittamaan pussukan "pehmennysinnostuksissani" myös kuivausrumpuun ( VIRHE!) Kuivausrumpu vei muutaman sentin pussukan pituudesta. Täytynee siis myöhemmin vielä ehkä kosteana venytellä, mutta kyllä tuo mitta ainakin alkuun pitäisi pienelle riittää.





JyJu työ nro. 8
Aloitettu: 6.1 valmistunut: 27.1
Lanka: Novita 7-veljestä
Langan menekki: 200g

4 kommenttia:

  1. Sä se jaksat ahertaa. Toivottavasti ei tarvii ootella enää kauaa pussukkaan täytettä :) <3

    VastaaPoista
  2. Hei,
    Käytin tätä ihanaa toukkapussiasi esimerkkikuvana blogissani. Toivottavasti se on ok. Ilmoita jos haluat että poistan sen :) http://meianperhe.blogspot.fi/2016/10/mita-talvivauva-tarvitsee.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toki on ok :) onnellista odotusta ❤

      Poista
    2. Toki on ok :) onnellista odotusta ❤

      Poista